top of page

Карієс кореневого зуба. Причини появи.

Карієс як і раніше є однією з найбільш поширених причин, щоб звернутися до стоматолога. Це захворювання може вражати різні частини зуба, тому, наприклад, в цьому огляді ми поговоримо про його вплив на корінь. Особливість цієї проблеми в тому, що карієс розвивається на ділянці прихованій яснами, і його не завжди можна помітити при зовнішньому огляді. Якщо дозволити розвинутися цьому захворюванню, воно цілком може привести навіть до втрати зуба. Крім того, він може пошкодити сусідні зуби. 


Отже, які причини кореневого карієсу зуба?



Почнемо з того, що карієс кореня може стати негативним наслідком каріозного пошкодження інших частин зуба або навіть виникнути після неправильного лікування цих захворювань. Тому дуже важливо якомога раніше і ефективніше вирішувати проблеми зі здоров'ям ротової порожнини, а для цього потрібно звернутися в надійну стоматологічну клініку.


карієс зуба


Також пошкодження кореня зуба може виникнути після серйозних захворювань ясен і, знову ж таки, через несвоєчасну або недостатню якість медичної допомоги для вирішення цих проблем.


Буває і так, що в області кореня зуба виникає ясневий карман. При цьому ясна не прилягають досить щільно до самого зуба, а в отриманому проміжку можуть накопичуватися залишки їжі. Їх особливо складно видалити під час гігієнічних процедур, і якщо цього не зробити, то емаль незабаром матиме наліт і як наслідок - зубний камінь. Це накопичення шкідливих бактерій цілком може викликати появу і розвиток кореневого карієсу.


Для діагностики карієсу кореня зуба стоматолог не може обійтися без спеціального обладнання. Тим не менш, є ряд симптомів, які повинні насторожити вас і закликати призначити зустріч якомога швидше. Перш за все, це біль, який з'являється під час їжі, особливо від холоду, гарячого або через харчові частини під яснами. Також під час пережовування їжі ви можете відчувати дискомфорт через деяку рухливість зуба. Цей симптом дає про себе знати, якщо система утримання зубів сильно постраждала.


При проведенні ретельного діагностики лікар починає з того, що позбавляється від нальоту і каменю, адже вони можуть приховати основну проблему.


Дуже складно помітити карієс кореня зуба на ранній стадії. Однак, якщо ваші стоматологічні огляди регулярні, шанси виявити проблему якомога швидше дуже високі.


0 views0 comments
bottom of page